Corona / Covid-19

Coronaklachten

Gelukkig krijgen de meeste mensen die besmet raken met het Corona-virus weinig klachten. Echter kan het virus soms zorgen voor ernstige klachten. Mensen die zwaar zijn getroffen door Corona hebben vaak begeleiding nodig bij de revalidatie.

Fysiotherapie bij Corona
Een langdurige periode van ziek zijn en ziekenhuisopname kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid en welbevinden.

Het Coronavirus heeft bijvoorbeeld invloed op de longfunctie; als gevolg van een longontsteking ontstaat vaak littekenweefsel. Dit kan leiden tot benauwdheidsklachten en kortademigheid bij inspanning.

Naast immobiliteit door langdurig in bed liggen en slaapmedicatie die tijdens de beademing wordt gegeven ontstaat er ook spierzwakte. Hierdoor hebben mensen vaak moeite met dagelijkse activiteiten zoals lopen, eten en zelfzorg.  Fysiotherapie kan het herstel bevorderen. Desi Schuring en Terry Kempers zijn onze fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de revalidatie na Corona.

Heb je vragen of wil je weten wat Fysiotherapiepraktijk Wehl-Beek voor jou kan doen? Maak dan een afspraak! Voor een afspraak kun je bellen met 0314-681858 of klik op onderstaande afspraakbutton.

Behandeling op afspraak