Etalagebenen

Vernauwing van de slagaderen

Officieel heet het “claudicatio intermittens” of “perifeer arterieel vaatlijden” maar in de volksmond wordt het etalagebenen genoemd. De term dankt zijn naam aan de vele rustmomenten die patiënten dan houden en dan wat vaker in de etalage van een winkel kijken.

Door de vernauwing van de slagaderen krijgen de spieren, die je gebruikt voor het lopen, minder zuurstof. De vernauwing ontstaat door een slagaderverkalking.

Fysiotherapie bij etalagebenen
Een veel al gebruikte behandeling voor etalagebenen is looptherapie. Door middel van looptherapie kan de pijnvrije afstand vergroot worden. Daarnaast besteedt de fysiotherapeut ook aandacht aan leefstijlveranderingen die nodig zijn om het risico op verdere problemen te verminderen. Je kunt hierbij denken aan stoppen met roken, gezond eten en het ontwikkelen van een actieve levensstijl.

Onze specialist op het gebied van etalagebenen is Desi Schuring en Hidde Vinkenvleugel.

Heb je vragen of wil je weten wat Fysiotherapiepraktijk Wehl-Beek voor jou kan doen? Maak dan een afspraak! Voor een afspraak kun je bellen met 0314-681858 of klik op onderstaande afspraakbutton.

Behandeling op afspraak