Gewrichtsklachten (artrose/reuma)

Pijn en stijfheid in gewrichten of spieren

Een gewricht is de verbinding tussen verschillende botstructuren. Het geeft het lichaam stevigheid en stabiliteit en zorgt ervoor dat je bepaalde bewegingen kunt maken. Gewrichtsklachten worden vaak veroorzaakt door overbelasting, artrose of reuma. Je kunt last hebben van pijnlijke en/of stijve gewrichten en moeite hebben met het maken van bepaalde bewegingen.

Artrose
Veel mensen in Nederland hebben klachten als gevolg van artrose. Bij artrose is er sprake van verandering van het kraakbeen in het gewricht. Het kraakbeen wordt dunnen er minder egaal. Het gewricht kan hierdoor minder goed bewegen en kan uiteindelijk pijnlijk en stijf worden.

Reuma
Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Reuma kan ingedeeld worden ontstekingsreuma, artritis, wekedelen reuma. De meeste vormen van reuma veroorzaken pijn en stijfheid in gewrichten of spieren. Hierdoor kun je minder goed bewegen en dit kan je beperken in je dagelijks leven.

Vergoeding basisverzekering
Vanaf 2018 worden in het geval van artrose in heup of knie, 12 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor is een verwijzing van de huisarts nodig.

Heb je vragen of wil je weten wat Fysiotherapiepraktijk Wehl-Beek voor jou kan doen? Maak dan een afspraak! Voor een afspraak kun je bellen met 0314-681858 of klik op onderstaande afspraakbutton.

Behandeling op afspraak