Hart- en longklachten

benauwdheid, kortademigheid en vermoeidheidsklachten

Veel voorkomende verschijnselen bij mensen met hart- en longproblemen zijn benauwdheid, kortademigheid en vermoeidheidsklachten. Mensen met hart- en/of longklachten gaan daardoor minder bewegen. Ook kan angst een grote rol spelen dat mensen minder gaan bewegen. Terwijl beweging juist voor een goede conditie van het hart en de longen zorgt.

COPD
De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease. Het is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Deze aandoeningen aan de luchtwegen maken het ademen lastig en gaan vaak gepaard met slijmvorming.

Verschijnselen:
• Hoesten en slijm opgeven
• Kortademigheid bij inspanning
• Piepende ademhaling.

Fysiotherapie bij hart- en longklachten
Nadat de fysiotherapeut de klachten in kaart heeft gebracht stelt de fysiotherapeut een behandelplan op. Onder begeleiding wordt er vaak gekozen voor een trainingsprogramma om de conditie van het lichaam te verbeteren. Dit gebeurt door inspanningstraining en spieroefeningen. Ook kan de fysiotherapeut jou helpen met het ophoesten van slijm. Ademhalingsoefeningen kunnen helpen bij kortademigheid. Desi Schuring is onze hart- en long fysiotherapeut.

Heb je vragen of wil je weten wat Fysiotherapiepraktijk Wehl-Beek voor jou kan doen? Maak dan een afspraak! Voor een afspraak kun je bellen met 0314-681858 of klik op onderstaande afspraakbutton.

Behandeling op afspraak